Op+korte+termijn+geen+betalingsregeling+fiscus
Nieuws
© Archief

Op korte termijn geen betalingsregeling fiscus

Een betalingsregeling met de belastingdienst voor boeren met liquiditeitstekorten is een wens waarover LTO Nederland al langer spreekt met de fiscus. Op korte termijn is hier nog geen deal over te verwachten.

De website Boerenbusiness meldde maandag dat LTO Nederland aan een dergelijke betalingsregeling werkt. Hierop ontving de belangenbehartiger veel telefoontjes met vragen over dit onderwerp.

LTO Nederland spreekt al langer met de overheid en de belastingdienst over een regeling die boeren helpt om reserves op te bouwen, zegt Kees Romijn voorzitter van LTO Melkveehouderij. ‘In de huidige markt is het van belang dat ze prijsschommelingen kunnen opvangen binnen het eigen bedrijf.’

Precedent

Romijn verwacht niet dat een betalingsregeling op korte termijn gerealiseerd kan worden. ‘De overheid is geen voorstander, omdat het een precedentwerking kan hebben voor alle mkb’ers.

Het zal daarom bij een volgende verkiezing weer op de agenda moeten komen. Daarom houdt LTO Nederland dit onderwerp ook hoog op de agenda. 'Wij blijven erop wijzen dat dit ook een mogelijkheid is om boeren door een moeilijke periode te helpen.’

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer