LTO%3A+kom+met+idee%C3%ABn+versimpeling+belasting
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO: kom met ideeën versimpeling belasting

LTO Nederland roept boeren en tuinders op om met voorstellen te komen om bestaande knelpunten in de belastingwetgeving op te lossen. Voorstellen moeten voor 15 februari bij het ministerie van Financiën in Den Haag liggen.

Het kabinet wil verder werken aan vereenvoudiging van het stelsel van belastingen en toeslagen. Hierbij kan worden gedacht aan het verduidelijken of schrappen van regels, minder administratieve rompslomp en verbetering van de uitvoerbaarheid en handhaving voor de Belastingdienst.

Voor de voorbereidingen op het Belastingplan 2017 zoekt het ministerie van Financiën oplossingen voor bestaande knelpunten uit de praktijk. Deze ideeën kunnen volgens LTO hopelijk leiden tot praktische vereenvoudigingen van het belastingstelsel.

LTO bundelt voorstellen

Suggesties en ideeën vanuit de land- en tuinbouw kunnen ook worden aangeleverd bij Hans Koehorst van LTO Nederland (hans.koehorst@zlto.nl). Hij zal realistische en bruikbare voorstellen bundelen en doorgeleiden naar het ministerie van Financiën.

Dit ministerie zal de voorstellen beoordelen aan de hand van verschillende criteria. Voorstellen moeten budgetneutraal zijn, juridisch houdbaar en uitvoerbaar voor burgers, bedrijven en de Belastingdienst. Het ministerie zal op www.rijksoverheid.nl berichten over de ontvangen voorstellen.

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer