Jumbo+sluit+deal+met+Belastingdienst
© Nieuwe Oogst

Jumbo sluit deal met Belastingdienst

Jumbo heeft gisteren als eerste supermarktketen in Nederland met de Belastingdienst het convenant franchise supermarkten afgesloten. Doelstelling daarvan is om het naleven van de fiscale verplichtingen verder te bevorderen.

Dat gebeurt door de transparantie en controle op de opbrengstverantwoording van winkels te verbeteren. 'Het tekenen van dit convenant geeft stevige houvast in het correct naleven van de fiscale wet- en regelgeving', geeft financieel topman Ton van Veen van Jumbo aan.

'We zorgen er zo voor dat de controlemaatregelen zodanig worden ingericht dat alle partijen meer zekerheid hebben over de volledigheid van de opbrengstverantwoording.'

Positieve ontwikkeling

Meike Smolenaars van de Belastingdienst is ook content over het akkoord.

'Dit convenant met Jumbo Groep Holding is een positieve ontwikkeling voor de hele supermarktbranche. Als Belastingdienst hopen en verwachten we dat andere franchisegevers en -nemers dit voorbeeld zullen volgen.'

Afspraken

Afspraken die in het convenant zijn vastgelegd gelden voor deelnemende Jumbo- en C1000-franchisenemers en hebben ten minste betrekking op de controles op hun kassatransacties.

Het convenant franchise supermarkten heeft een onbepaalde looptijd. Franchisenemers die het convenant eventueel niet tekenen, blijven vallen onder de huidige controle van de Belastingdienst.

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer