Geen konijnenvlees voor Dirk en Dekamarkt

Zolang er geen konijn met een dierenwelzijnskeurmerk is, verkopen Dirk en Dekamarkt geen konijnenvlees. Ook niet aankomende Kerst.

Geen+konijnenvlees+voor+Dirk+en+Dekamarkt
© Pieter Stokkermans

Wakker Dier maakt zich sterk voor een dierenwelzijnskeurmerk voor konijnenvlees. De organisatie hoopt dat veel andere supermarktketens het voorbeeld van Dirk en Dekamarkt zullen volgen.

China

Toen Wakker Dier afgelopen kerst onderzoek deed naar konijnenvlees in supermarkten, trof ze daar vooral vlees aan van konijnen die in een kooisysteem werden gehouden. Het vlees kwam uit Frankrijk, Hongarije en China.

Dierenbescherming

Ook Albert Heijn haalt konijnenvlees uit het buitenland, maar dan uit iets grotere kooien. Enkel Plus en Jan Linders verkochten ook konijnenvlees met 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming.

Normen

Op dit moment is er volgens Wakker Dier in Nederland geen konijnenhouder meer die voldoet aan de normen van het Beter Leven keurmerk. Supermarkt Boni verkocht als enige geen konijnenvlees.

Wortels

Voor het Beter Leven keurmerk zijn er eisen gesteld aan de huisvesting van zowel de vleeskonijnen als de moederkonijnen. Ze hebben meer ruimte en worden in grotere groepen gehouden dan in een gangbare stal. De roostervloer is van plastic, de konijnen krijgen wortels en een liksteen en daglicht in de stal. De moederkonijnen hebben de beschikking over stro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer