Norm+voor+huisvesting+arbeidsmigranten+aangepast
Nieuws
© Jan Anninga

Norm voor huisvesting arbeidsmigranten aangepast

De norm voor huisvesting van arbeidsmigranten van de Stichting Normering Flexwonen wordt vanaf 15 augustus aangepast. Het gaat om de regels rond een herstelbrief en een herkeuring.

In de afgelopen jaren is het tussentijds oplossen van tekortkomingen in bepaalde gevallen toegestaan, maar dit liet ruimte voor discussie en leverde onduidelijkheid op.

Daarom heeft de stichting besloten om duidelijke regels te formuleren als het herstel van grote tekortkomingen via een herstelbrief (met foto's, facturen, via Skype of anderszins) opgelost kan worden, en als een herkeuring noodzakelijk is. Voor die situatie is een tabel te vinden in onderdeel C 'beslisboom' van de norm.

De Stichting Normering Flexwonen beheert de registers van ondernemingen die aan de norm voor huisvesting van arbeidmigranten voldoen en onderhoudt de normen. Organisaties die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden kunnen een certificaat van de Stichting Normering Flexwonen behalen.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer