Plussenbeleid niet voor herstructurering

Het Gelders plussenbeleid is bedoeld om om een duurzame ontwikkeling van de intensieve veehouderij mogelijk te maken. Maar het is niet in het leven geroepen om de intensieve veehouderij te herstructureren.

Plussenbeleid+niet+voor+herstructurering
© Dick van Doorn

Dat is de mening van LTO Noord Gelderland. Beleidsmedewerker Tjerk Elzinga krijgt echter het gevoel dat er allerlei zaken aan het Gelders plussenbeleid wordt vastgeknoopt. En dat is volgens hem niet de bedoeling.

Extra presteren

Via het Gelderse plussenbeleid kunnen intensieve veehouderijbedrijven meer ontwikkelingsruimte krijgen als ze extra presteren op maatschappelijke doelen. Met het systeem wil Gelderland deze sectoren stimuleren om stappen te zetten die verder gaan dan de wet vraagt.

Momenteel hebben kalver-, pluimvee- en varkenshouders in Gelderland te maken met een maximale bouwblokoppervlaktes.
Het plussenbeleid moet het mogelijk maken om deze te overschrijden. Een ondernemer kan plussen scoren op thema’s als ruimtelijke kwaliteit, milieu en dierenwelzijn.

Over twee weken wordt een aangepast concept ter inzage gelegd, waarna inspraak mogelijk is. In die tussenliggende weken wordt duidelijker omschreven dat bestaande rechten worden gerespecteerd.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer