Waterstanden dalen, maatregelen afgebouwd

De waterstanden en stroomsnelheden in de rivieren de Oude IJssel, Aa Strang en Berkel dalen. Waterschap Rijn en IJssel bouwt daarom de maatregelen de komende dagen langzaam af.

Waterstanden+dalen%2C+maatregelen+afgebouwd
© waterschap Rijn en IJssel

Die maatregelen waren genomen om de extreme hoeveelheden water uit Duitsland via de Nederlandse rivieren goed en snel af te voeren. In totaal is zo'n 17 miljoen kuub water door de zuidelijke Achterhoek afgevoerd.

In de loop van de dag wordt gekeken of de pomp die op de Anholtseweg in Dinxperlo is geplaatst, nog nodig is om overtollig water weg te pompen.

Waterberging

Het waterbergingsgebied in Bredevoort is de afgelopen dagen ingezet om wateroverlast in Aalten te voorkomen. Dit gebied stroomt vanaf dinsdag weer langzaam leeg via de Keizersbeek.

Het waterschap blijft de komende dagen alert. Ook nu de waterstanden dalen, worden kades, stuwen en gemalen geïnspecteerd. Eventuele schade wordt zo snel mogelijk hersteld.

Duitsland

In Duitsland is de situatie stabiel. De zandzakken die afgelopen vrijdag zijn geplaatst nabij Borken, hebben ervoor gezorgd dat het water in de Duitse Issel en de Bocholter Aa hier niet tot grote problemen hebben geleid.

Diverse Duitse en Nederlandse brandweercorpsen en zijn uitgerukt. De samenwerking met Duitsland is zeer voorspoedig verlopen, geeft het waterschap aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer