Geen problemen hoogwater Groot Salland

Waterschap Groot Salland ervaart geen problemen door de hogere waterstanden in rivieren, kanalen, weteringen en sloten. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom niet nodig.

Geen+problemen+hoogwater+Groot+Salland
© Groot Salland

Het waterschap kan alles prima aan met de normale bedrijfsvoering en blijft de weersverwachting alert in de gaten houden, verzekert Groot Salland.

Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden worden de dijken extra goed in de gaten gehouden en zijn enkele sluisdeuren gesloten. Ook werken de gemalen en stuwen iets harder dan normaal.

Gemalen en stuwen

Groot Salland heeft zo’n 175 gemalen en ruim 900 stuwen waarmee het water door het hele werkgebied wordt verdeeld en afgevoerd. Ondanks de wat verhoogde waterstanden kunnen de gemalen en stuwen de afvoer van water makkelijk aan.

Volgens gegevens van Rijkswaterstaat houdt het hoge water deze week nog aan. Groot Salland verwacht ook dan geen problemen. De waterstanden gaan niet richting kritische hoogte, maar blijven er ruim onder.

Boven NAP+

In Deventer is de stand van de IJssel iets boven 5 meter NAP. De Wellekade stroomt onder bij 6,30 meter boven NAP. In Kampen worden de eerste maatregelen voor het sluiten van de mobiele waterkering getroffen bij een waterstand van 1,20 meter boven NAP.

Ook die stand zal niet worden bereikt. Door het hoge water blijven de uiterwaarden wel onder water staan. Ook dat is volstrekt normaal bij de huidige waterstanden en de tijd van het jaar, verzekert het waterschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer