Flauwe+stemming+op+aardappeltermijnmarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Flauwe stemming op aardappeltermijnmarkt

Het aprilcontract voor fritesaardappelen beweegt zich geleidelijk naar een niveau beneden 15 euro per 100 kilo.

Beursmakelaar De Vries & Westermann omschrijft de stemming op de termijnmarkt als flauw.

In een maand tijd daalde de notering op het aprilcontract met 1,50 euro per 100 kilo. Ook de notering op het junicontract voor fritesaardappelen staat onder druk en zakte beneden 17 euro.

Stabiele notering nieuwe oogst

Volgens De Vries & Westermann verschuift het aanbod op de termijnmarkt nu geleidelijk van de aprilcontracten naar de junicontracten. Voor de nieuwe oogst op levering is de notering met ongeveer 14,50 euro behoorlijk stabiel.

Op de effectieve markt omschrijven de landbouwbeurzen de stemming ook flauw en rustig. De noteringen voor fritesaardappelen in België en Goes wijzigden niet. LNCN in Emmeloord noteerde donderdag gemiddeld 0,38 euro lager op 14 tot 16,50 euro per 100 kilo.

Meer vraag exportmarkt

De exportmarkt lijkt zich iets positiever te ontwikkelen, meldt De Vries & Westermann. In Engeland stijgen de aardappelprijzen naar 25 euro per 100 kilo en vanuit Oost- en Zuid-Europa neemt de vraag naar exportaardappelen toe.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer