Landbouw+krijgt+12+dagen+te+laat+betaald
Nieuws
© Wikipedia

Landbouw krijgt 12 dagen te laat betaald

Landbouwers krijgen gemiddeld na 35 dagen hun rekeningen uitbetaald, terwijl dat volgens afspraak binnen 23 dagen moet zijn.

Dat stelt het ING Economisch Bureau op basis van een peiling die in opdracht van het bank werd uitgevoerd door TNS Nipo onder 1.200 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Van alle ondervraagde ondernemers krijgt 49 procent de facturen te laat betaald. Ondernemers die direct aan de consument leveren moeten gemiddeld 21 dagen op betaling wachten.

Digitaal

Verder blijkt dat in de landbouw relatief weinig digitaal wordt gefactureerd en vrij veel op papier ten opzichte van andere sectoren binnen het mkb. Onvoldoende cashflow bij de klant zien ondernemers in de landbouw als belangrijkste reden voor het feit dat een klant niet op tijd betaald.

Ook denkt men dat een inefficiënte administratie bij de klant ook een reden kan zijn. In de landbouw wordt door minder dan 10 procent van de ondernemingen een boete in rekening gebracht wanneer niet tijdig wordt betaald en bij circa 30 procent gebeurt dat soms.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer