%27Politiek+moet+rug+bij+MACE+nu+recht+houden%27
Nieuws
© ZLTO

'Politiek moet rug bij MACE nu recht houden'

De bouw van de mestverwerkingsinstallatie MACE blijft de gemoederen bezighouden. 'De politiek moet nu haar rug recht houden. Het moet nu maar een keer gebeuren', stelt voorzitter Frans Meulenmeesters.

De voorzitter van Mineralen Afzet Coöperatie Elsendorp (MACE) heeft er het volste vertrouwen in dat over niet al te lange tijd gestart kan worden met de bouw.

'Gedeputeerde Staten hebben de vergunning al goedgekeurd. Ze droegen zelf deze locatie aan. En de agrarische sector is verplicht een deel van de mest te verwerken.'

Onzin uitkramen

Met de nodige berusting constateert Meulenmeesters dat er nu ook in Oss de nodige weerstand is tegen de komst van MACE. 'Daar kun je weinig aan doen en dat is ook hun goed recht. Zolang er maar geen onzin wordt uitgekraamd.'

Op 22 juni is er een hoorzitting waar Meulenmeesters vragen over de gevolgen van de komst van MACE naar Oss zal beantwoorden. 'We willen natuurlijk zo snel mogelijk gaan bouwen. De tekeningen en zo liggen al klaar.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer