Brabant+wil+MER+voor+mestverwerker+MACE
Nieuws
© Mace

Brabant wil MER voor mestverwerker MACE

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen een milieueffectrapport (MER) voor de mestverwerkingsinstallatie van MACE in Sint Anthonis.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings, met agrarische ontwikkeling in haar portefeuille, vindt het belangrijk dat een onafhankelijke Commissie MER de milieueffecten toetst, met de bijbehorende gelegenheid tot inspraak.

Vanwege grote maatschappelijke onrust in Landhorst streven Gedeputeerde Staten naar transparante besluitvorming met voldoende inspraak, ook op de milieueffecten. 'Zo zorgen we voor een zeer zorgvuldige beoordeling van de vergunning.'

Mestverwerkingsinstallatie

MACE wil een mestverwerkingsinstallatie bouwen met een capaciteit van 500.000 ton per jaar op de locatie van een voormalige veehouderij nabij Landhorst.

Vanwege de omvang van het initiatief en de vele intensieve veehouderijen in de buurt is er grote maatschappelijke onrust ontstaan in Venhorst en vooral Landhorst.

Inspraak

Via een MER-procedure verzekeren Gedeputeerde Staten zich ervan dat alle betrokkenen voldoende inspraak hebben en dat de milieuonderzoeken volledig zijn.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer