Vos+op+rooftocht+in+jongveestal+Appelscha
Nieuws
© NVT

Vos op rooftocht in jongveestal Appelscha

De verbazing bij melkveehouder Harry Doornenbal in Appelscha was groot toen hij zaterdag een vos in zijn jongveestal zag. 'Mijn zoon kwam binnen en zei: er zit een vos achter in de stal. Ik dacht eerst dat het een kat was.'

Volgens Doornenbal is de vos afkomstig uit het aangrenzende Fochteloërveen. 'Daar zitten nu zoveel vossen dat ze verder gaan winkelen in de omgeving om aan hun vreten te komen.'

Dat zorgt niet alleen voor lege nesten, maar ook dode kalveren worden aangevreten, stelt de boer. Dat overkwam hem al een paar keer. 'Een hele schouder is weggekauwd. Ik moet de dode dieren nog beter inpakken.'

Voorop staat dat de vos steeds brutaler wordt, stelt de melkveehouder. 'We zien ze hier steeds vaker. Boeren krijgen vaak de schuld dat ze door het maaien de vogelnesten kapotmaken. Maar de grootste boosdoener is de vos.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer