%27Geen+nachtelijke+vossenjacht%27
Nieuws
© nieuwe oogst

'Geen nachtelijke vossenjacht'

De Partij voor de Dieren is het niet eens met het plan van provincie Gelderland om het jagers toe te staan om ook 's nachts vossen te doden. Dat gebeurt dan met behulp van lichtbakken en geluidsdempers.

Volgens de fractie is het voorstel van de provincie niet goed onderbouwd. Partij voor de Dieren heeft samen met SP en GL vragen gesteld.

Provincie Gelderland wil op verzoek van de Faunabeheereenheid goedkeuring geven om 's nachts met behulp van kunstlicht en geluidsdempers vossen te doden rondom pluimveebedrijven met vrije uitloop, bij weidevogelgebieden en in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Vos schuldig

Volgens Partij voor de Dieren is het voorstel van de provincie niet goed onderbouwd en wordt de vos als schuldige aangewezen, terwijl de partij vindt dat andere factoren een grotere rol spelen of preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

De dierenpartij wil onder meer weten waarom er geen onafhankelijk onderzoek is uitgevoerd naar de mate en oorzaak van schade door vossen bij pluimveehouderijen waar de kippen buiten lopen en of er preventieve diervriendelijke maatregelen worden genomen om de vos tegen te houden.

Ook vraagt de fractie waarom de schade bij kippenboerderijen met vrije uitloop de laatste jaren is toegenomen, terwijl het aantal vossen hetzelfde is gebleven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer