Bionext wijst publiek op gevaar zaadpatenten

Ketenorganisatie Bionext start maandag een publiekscampagne om aandacht te vragen voor het gevaar van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten.

Bionext+wijst+publiek+op+gevaar+zaadpatenten
© Plantum

Namens de biologische sector wil Bionext met campagne 'De Grootste Zaadbank van Nederland' het Nederlandse publiek tot actie bewegen.

Het publiek wordt gevraagd zich te melden als filiaal bij De Grootste Zaadbank van Nederland. Deelnemers kunnen bijzondere zaden van kwetsbare gewassen laten onderduiken bij hun thuis in bijvoorbeeld een diepvries of in plantbakken.

Claims

Doel is de zaden te redden van claims door grote internationale bedrijven. De campagne loopt tot ongeveer eind juni.

Met de publieke actie speelt Bionext in op de internationale conferentie van 18 mei met landbouwministers uit de Europese Unie en experts over de dreiging van patenten op planteigenschappen.

Nederland zit deze conferentie in Brussel voor en wil de ruimte van de patentwetgeving voor de grote zaadfirma's verkleinen.

Bijzondere zaden

Deelnemers aan De Grootste Zaadbank kunnen bijzondere zaden van diverse groentegewassen kopen bij speciaalzaken en boerderijwinkels. De campagne wordt ondersteund door biologische zaadfirma's, biologische verkooporganisaties, Slow Food en Greenpeace.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer