Omschakelaars+dierlijke+sector+nodig+%28video%29
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omschakelaars dierlijke sector nodig (video)

Vanwege groei aan de marktkant is er volgens Bionext-directeur Bavo van den Idsert in Nederland volop ruimte voor nieuwe biologische ondernemers.

Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 55 landbouwers in omschakeling naar biologisch. Dit betreffen voornamelijk akkerbouwers, vertelde Van den Idsert deze week tijdens de Bio-beurs.

'Er is echter ook weldegelijk behoefte aan nieuwe biologische producenten in de dierlijke sectoren. De meeste uitbreiding in die sectoren zien we nu niet in aantallen omschakelaars, maar vooral in het opschalen van de bestaande biologische bedrijven.'

Thema Bio-beurs

Van den Idsert constateert dat biologisch groeit als kool en dat daarom gekozen is voor 'Groen groeit' als thema voor de Bio-beurs. 'Doordat supermarkten vanaf de zomer van 2014 actieve zijn met biologisch zien we aan de marktkant een groei van 10 tot 15 procent.'

Dezelfde ontwikkelingen ziet Van den Idsert ook in omringende landen. 'In Duitsland en Frankrijk is het aandeel biologisch net als bij ons met zeker 10 procent toegenomen en in Italië en Zweden is de groei nog groter.'

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer