Prijs+project+linten+bijenlandschap
Nieuws
© provincie Zuid-Holland

Prijs project linten bijenlandschap

Het project 'Groene linten bijenlandschap' dat tot doel heeft de leefomgeving van de bij in het agrarisch gebied rond Leiden te verbeteren is beloond met de Teunis Jacob Slob Inspiratieprijs 2016.

De prijs werd uitgereikt tijdens de aftrap van de campagne Groene Cirkel Bijenlandschap in Naturalis op 24 maart.

Volgens de jury is sprake van een 'Een inspirerend initiatief waarbij maatschappelijke wensen en behoeften op een eigentijdse en innovatieve manier worden opgepakt en uitgevoerd.'

Groene Klaver

Groene Linten Bijenlandschap is een initiatief van coöperatie Groene Klaver en wordt ondersteund door Projecten LTO Noord. In dit project staat de relatie boer, burger en bedrijfsleven centraal.

Het project Groene linten bijenlandschap wordt financieel mogelijk gemaakt door Leidse Ommelanden en Provincie Zuid Holland en maakt onderdeel uit van het netwerk rond de Groene Cirkel Bijenlandschap.

Adoptiebij

Tijdens dezelfde bijeenkomst ontving gedeputeerde Han Weber van provincie Zuid-Holland een 'adoptiebij' uit handen van Laila Driesen, voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap.

Ook alle deelnemende gemeenten aan de Groene Cirkel Bijenlandschap ontvingen zo'n bij. Dit zijn Zoetermeer, Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer