Extra betalen voor diervriendelijker voedsel

Veel Nederlanders zijn bereid extra te betalen voor producten die diervriendelijker zijn geproduceerd. Dat blijkt uit het Eurobarometer-onderzoek van de Europese Unie.

Extra+betalen+voor+diervriendelijker+voedsel
© Nieuwe Oogst

Van de 1.024 Nederlanders die in de periode november-december 2015 werden ondervraagd in het kader van een Eurobarometer-onderzoek van de Europese Unie geeft 85 procent dat aan.

Voor 8 procent van de ondervraagden mag zo'n toeslag meer dan 20 procent bedragen. Voor 35 procent ligt de grens bij 5 procent, terwijl 42 procent het aanvaardbaar vindt om tussen 5 en 20 procent extra te betalen bij extra garanties voor dierenwelzijn bij een product.

Hoge score

In totaal werden in het Eurobarometer-onderzoek vragen over dierenwelzijn voorgelegd aan 27.672 mensen uit 28 lidstaten. Qua bereidheid om er extra voor te betalen scoren de ondervraagden uit Nederland hoog.

Alleen bij inwoners uit Luxemburg en Zweden liggen deze cijfers nog hoger. Een factsheet Houdingen van Europeanen ten opzichte van dierenwelzijn is te vinden op de website van de Europese Unie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer