3 miljoen euro voor zoetwaterprojecten

Provincie Drenthe zet ruim 3 miljoen euro aan Deltafondsmiddelen in voor maatregelen die de zoetwatervoorziening in de provincie bestendig maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Het gaat om projecten die bijdragen aan een klimaatbestendig watersysteem. Daarbij wordt de beschikbaarheid van zoet water in droge zomerperioden zo goed mogelijk in stand gehouden inclusief de zoetwatervoorziening van de landbouw.

Vooral het vasthouden van de neerslag, om hiermee droge perioden in de zomer te overbruggen, is belangrijk.

Wateroverlast

Tegelijkertijd leidt klimaatverandering in andere seizoenen tot wateroverlast. Dat geeft knelpunten voor land- en tuinbouw, natuur, drinkwater, scheepvaart, industrie, recreatie en het stedelijk gebied, stelt provincie Drenthe vast.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk: 'Het is van belang dat we nu maatregelen inzetten om ook in de toekomst voldoende water beschikbaar te hebben voor een gezonde economie, een leefbaar land en een robuuste ecologie'.

Deltaprogramma

Het Deltaprogramma van het Rijk helpt Nederland om ons land te beschermen tegen hoogwater en de zoetwatervoorziening veilig te stellen. Een onderdeel is het Deltaprogramma Zoetwater.

De horizon ligt daarbij op het jaar 2050. De provincie ontvangt de Deltafondsmiddelen van het Rijk via het provinciefonds om de zoetwatervoorziening bestendig te maken tegen de gevolgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer