Hoogspanning zit Zeeuwse boer dwars

Boeren in gemeente Rilland maken zich zorgen over de gevolgen van de mogelijke komst van een nieuw hoogspanningsstation. Het dwarsboomt hun zoetwatervoorziening.

Hoogspanning+zit+Zeeuwse+boer+dwars
©

De zorgen spitsen zich toe op de Reijgersbersche en de Eerste Bathpolder waar de landbouw beschikt over een zoetwatervoorziening. Die voorziet boeren in die polders van voldoende zoet water.

Dat gebeurt volgens afspraken met waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat door een opzet van het slootpeil in het voorjaar en de zomer; gemiddeld met 70 centimeter.

Door aanvoersloten

Het traject van de zoetwateraanvoersloten voert precies langs en dwars door de locatie van het geplande hoogspanningsstation Rilland.

In hun inspraakreactie aan TenneT, verantwoordelijk voor de plannen, roept ZLTO Oost Zuid-Beveland op om de zoetwateraanvoer te borgen. 'Zowel voor, tijdens als na de bouwwerkzaamheden.'

Stevige afspraken

'Wij willen nog eens benadrukken dat er stevige afspraken zijn gemaakt met het waterschap en Rijkswaterstaat over de kwaliteit en de beschikbaarheid van de zoetwatervoorziening', stelt het afdelingsbestuur.

Inspreken op het het ontwerpplan kan nog tot 16 juli.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer