Miljoenen+uit+Deltafonds+voor+zoet+water
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Miljoenen uit Deltafonds voor zoet water

Voor zoetwatermaatregelen komt de komende jaren 150 miljoen euro vrij uit het Deltafonds. Een groot deel daarvan zal worden besteed in het landelijk gebied.

De beschikbaarheid van het geld is definitief geworden door het ondertekenen van een serie afspraken door minister Melanie Schultz van Haegen (I&M), regionale bestuurders en andere betrokken. Dat gebeurde gisteren in Den Haag.

De regio’s kunnen nu daadwerkelijk aan de slag met diverse zoetwatermaatregelen. Daar zijn er heel wat bij die ook in het belang zijn van land- en tuinbouw.

LTO al bezig

LTO is in het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer al druk bezig met het uitwerken praktijkgerichte maatregelen. De komende jaren is daar veel geld voor nodig.

Dat nu tot 2021 uit het Deltafonds 150 miljoen euro beschikbaar komt, noemt LTO goed nieuws. ‘Wij verwachten dat dit bedrag toereikend is om de bestaande knelpunten op de lossen’, zegt beleidsspecialist Kees van Rooijen.

Totaal 365 miljoen

Bij het realiseren van de maatregel zullen de waterschappen en de provincies ook een belangrijke financiële bijdrage leveren. Daardoor komt voor de maatregelen uit het Deltaplan Zoetwater de komende zes jaar in totaal 365 miljoen euro beschikbaar.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer