Sensor moet koeien gezonder houden

Een sensor om koeien gezonder te houden. Dat is het doel van het project 'Happy Healthy Cow'. De sensor wordt uitgerust met verschillende technologieën om actuele informatie over het vee te verzamelen en via het internet te delen met onder meer de dierenarts.

Sensor+moet+koeien+gezonder+houden
© Nieuwe Oogst

De faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht werkt samen met wetenschappers, ingenieurs, ICT-specialisten en partijen uit de zuivelsector aan de ontwikkeling van deze sensor voor koeien, bedoeld om de gezondheid en het welzijn van koeien te bevorderen.

De sensor is uitgerust met verschillende technologieën om actuele informatie over gezondheid, welzijn, (re)productie en voeding van vee te kunnen verzamelen en analyseren en is aangesloten via internet.

Extra hulpmiddel

De veehouder, dierenartsen en wetenschappers hebben zo een extra hulpmiddel in handen om informatie over gezondheid en welzijn van de koe nog beter te kunnen managen en onderzoeken.

Met gevoelige sensoren, die weinig energie verbruiken en frequent, op een veilige manier, kleine hoeveelheden data over grote afstanden te verzenden, kunnen verschillende parameters voor het eerst samen in beeld worden gebracht.

Clickey

Het hart van de sensor is de Clickey van het bedrijf Invenit. Zonder dat extra kostbare infrastructuur nodig is, wordt het op afzienbare termijn mogelijk daarmee data te verzamelen en te verzenden.

Vervolgens wordt het mogelijk om die data 'in the cloud' te analyseren, tot informatie om te zetten en via elk apparaat dat op internet is aangesloten, aan te bieden aan de gebruiker. Dat kan een veehouder zijn, maar ook een dierenarts of een andere erfbetreder.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer