Zonneakker+Rundedal+stap+naderbij
Nieuws
© Douwe Korting

Zonneakker Rundedal stap naderbij

Gemeente Emmen en provincie Drenthe zijn akkoord met de vestiging van een zonneakker van 19 hectare in tuinbouwgebied Rundedal. Initiatiefnemer SolarEnergyWorks uit Utrecht wacht nu nog op uitsluitsel over de subsidieaanvraag.

De gemeenteraad heeft de structuurvisie Zonneakkers in gemeente Emmen vastgesteld. In deze structuurvisie zijn er naast op de bedrijventerreinen ook in de tuinbouwgebieden mogelijkheden voor de realisatie van zonneakkers.

De elektriciteitscentrale op zonne-energie in het Rundedal moet bijna 12 megawatt gaan opwekken, evenveel als vier grotere windmolens.

WKK en windmolens

Volgens gemeente Emmen past dit park goed op de locatie waar ook een WKK-centrale staat en windmolens staan gepland. In de visie staat opgenomen dat de energieopbrengst in meerdere mate ten goede moet komen aan het tuinbouwbedrijf.

Of de tuinbouw ook energie gaat afnemen van het park is nog niet bekend. Deze week werden de tuinders verder ingelicht over de technische mogelijkheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer