LTO Flevoland wil mening lid over zonneakker

Na Noord-Holland en de drie noordelijke provincies vraagt LTO Noord nu ook de leden in Flevoland naar hun mening over de plaatsing van zonneakkers. De leden krijgen vijf scenario's voorgelegd om uit te kiezen.

LTO+Flevoland+wil+mening+lid+over+zonneakker
© DEcAB

Scenario 1 stelt voor om geen advies uit te brengen aan de provincie en de ontwikkeling over te laten aan markt en overheid. Scenario 2 volgt het huidige beleid, waarmee LTO Noord Noord pleit voor zonnepanelen uitsluitend op agrarische daken.

Scenario 3 bepleit zonnepanelen uitsluitend op daken en binnen de agrarische bouwkavel. Scenario 4 geeft onder voorwaarden ook ruimte aan zonnepanelen op gronden met agrarische bestemming.

Met scenario 5 laat LTO Noord de plaatsing van zonnepanelen vrij aan de keuze van de ondernemer.

Omgevingsvisie

De provincie heeft nog geen vastgesteld beleid omtrent de vestiging van zonneparken. Dat moet in de komende nieuwe versie van de provinciale omgevingsvisie zijn beslag krijgen.

'De politiek vraagt de laatste tijd regelmatig om ons standpunt over de plaatsing van zonnecollectoren op grotere oppervlakten. In de aanloop naar die nieuwe visie is daar zeker behoefte aan', geeft voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland aan.

Voorwaarden

LTO Noord Flevoland wil van de leden weten of zonneakkers gewenst zijn, op welke locaties en onder welke voorwaarden. LTO Noord Flevoland-leden krijgen per post een keuzeformulier om te retourneren. Michielsen verwacht binnen een maand de uitslag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer