Subsidie Rijnland natuurvriendelijke oevers

Oevereigenaren met een hart voor ‘beter’ water én een mooie oever, kunnen bij Hoogheemraadschap van Rijnland subsidie aanvragen om hun oever te veranderen in een natuurvriendelijke oever.

Subsidie+Rijnland+natuurvriendelijke+oevers
© Hoogheemraadschap Rijnland

Het hoogheemraadschap van Rijnland stelt hiervoor een financiële bijdrage beschikbaar. De aanvraag dient voor 1 mei aanstaande ingediend te zijn en aan de voorwaarden te voldoen.

Rijnland streeft naar een goede kwaliteit van het oppervlaktewater met daarin een gevarieerd planten- en dierenleven. Natuurvriendelijke oevers leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

Flauw talud

Om de aanleg van natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen te stimuleren, heeft Rijnland een subsidieregeling vastgesteld.

De regeling is voor iedereen binnen het beheergebied van Rijnland die een natuurvriendelijke oever aan wil leggen door de bestaande steile oever te vergraven tot een flauw talud.

Buren

Gezamenlijk (met bijvoorbeeld de buren) een aanvraag indienen is ook mogelijk. Aanvragen die aan de voorwaarden voldoen, kunnen dit jaar tot 1 mei ingediend worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer