Nederland haalt OESO-examen cum laude

Nederland is volgens minister Henk Kamp (EZ) cum laude geslaagd voor het tweejaarlijkse landenexamen van de OESO.

Nederland+haalt+OESO%2Dexamen+cum+laude
© NVT

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) noemt de economische vooruitzichten voor Nederland positief.

De omvang van de Nederlandse economie is weer op het niveau van voor de crisis en de groei is aangetrokken. Dat schrijft de organisatie in het OESO-landenrapport 2016.

Hervormingen

De OESO is positief over de vele hervormingen die het kabinet heeft doorgevoerd sinds het vorige landenrapport van 2014. 'De Nederlandse economie groeit gematigd maar aanhoudend. We staan er goed bij voor de toekomst', geeft Kamp aan.

Van alle landen ondernam Nederland de meeste actie om de OESO-aanbevelingen op te volgen. We scoren ook het best op de Product Market Regulation indicator: het ondernemersklimaat is zeer stimulerend en de overheid werpt weinig belemmeringen op.

Aandachtspunten

De OESO noemt ook aandachtspunten. Nederland is een van de vier meest innovatieve landen ter wereld en om die positie te behouden, adviseert de OESO meer uitgaven voor innovatie.

'Dat is een zinnige aanbeveling. Innovatie verhoogt productiviteit en dat leidt tot hogere groei en welvaart', verzekert Kamp. 'Ons innovatiebeleid en onze Topsectoren zorgen al voor betere samenwerking tussen bedrijven, kennisinstituten en de overheid.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer