Gelderland+kan+stal+Koolen+niet+weigeren
Nieuws
© Jan Van Den Brink Fotografie

Gelderland kan stal Koolen niet weigeren

Provincie Gelderland kan de Natuurbeschermings-wetvergunning voor de stal die internetondernemer Kees Koolen in Wichmond wil bouwen niet weigeren.

Dat stelt Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. 'Als provincie hebben we geen mogelijkheid een vergunning te weigeren als aan alle vereisten is voldaan. Dan moeten we die gewoon verlenen.'

Koolen wilde in Wichmond aanvankelijk een stal bouwen voor 1.455 dieren. Naar aanleiding van de zienswijzen op de ontwerp-vergunning heeft de aanvrager zijn verzoek inmiddels aangepast naar 1.345 dieren.

Daarmee brengt het bedrijf de voorgenomen stikstofdepositie binnen de overgenomen stikstofrechten van stoppende boeren.

Omgeving

Die 1.345 dieren zullen er overigens niet komen. Onder druk van de omgeving heeft Koolen zijn plannen aangepast. Hij wil nu maximaal 650 dieren houden in het kleinschalige landschap.

Maar ook deze omvang zien omwonenden niet zitten. Ze tekenden met succes bezwaar aan tegen de eerste bouwfase van het stallencomplex. Het gaat om een vergunning voor een stal voor zeventig stuks jongvee en twinitg stieren.

De gemeente gaat weer tegen de uitspraak van de rechter in beroep, omdat zij een stal met dit aantal dieren nog geen megastal vindt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer