Oprichter Booking.com wordt megaboer

Internetmiljonair Kees Koolen, oprichter van Booking.com, verlegt zijn interesses naar andere terreinen. De afstammeling van een boerenfamilie heeft plannen ingediend voor een melkveebedrijf in het Achterhoekse dorp Wichmond.

Oprichter+Booking%2Ecom+wordt+megaboer
© Jan van Liere

Koolen heeft bij provincie Gelderland een vergunning aangevraagd voor een bedrijf met 1.455 melkkoeien.

De Nederlandse plannen zijn onderdeel van een groter project, waarbij Koolen binnen tien jaar tijd wereldwijd een veestapel van één miljoen runderen wil realiseren.

Na de verkoop van zijn participatie in Booking.com, heeft Koolen belangen genomen in diverse bedrijven. In Nederland is hij onder meer verbonden aan Dutch Dairy Genetics in Vorden.

Brazilië

In Brazilië wil hij de grootste boerderij ter wereld bouwen. Daarvoor kocht hij al terreinen met een oppervlakte van 31.000 hectare. Het Braziliaanse project zou een investering vergen van 500 miljoen euro.

In totaal wil Koolen over de hele wereld 32 landbouwbedrijven opzetten. Gemiddeld zouden die bedrijven een kudde van ongeveer 22.000 koeien moeten omvatten.

Internationale behoefte

Koolen zegt met zijn plannen te willen inspelen op de behoefte van de internationale zuivelsector, die wordt geconfronteerd met een eis tot innovatie en schaalvergroting. Ook vanuit China zou er interesse zijn voor het project van de Nederlandse ondernemer.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer