Meetprotocol zuiveringsinstallatie gereed

Het meetprotocol en een werkwijze voor de beoordeling van zuiveringsinstallaties is gereed, meldt LTO Glaskracht Nederland. Helpdesk water heeft het protocol op 22 februari gepubliceerd.

Meetprotocol+zuiveringsinstallatie+gereed
© Nieuwe Oogst

Aan de hand van het protocol kunnen installateurs en toeleveranciers hun zuiveringsinstallatie laten testen en zo bepalen of deze het benodigde zuiveringsrendement van 95 procent voor de glastuinbouw haalt.

BZG-lijst

De uitkomsten van het meetprotocol kunnen worden ingediend bij de Beoordelingscommissie Zuiveringen Glastuinbouw (BZG), die de installatie vervolgens goed- of afkeurt.

Bij goedkeuring wordt de zuiveringsinstallatie opgenomen in de BZG-lijst. Telers weten zo welke zuiveringsinstallatie zij kunnen aanschaffen om te voldoen aan de zuiveringsplicht die ingaat per 1 januari 2018.

Akkoord zuivering

Voor de glastuinbouw is in het 'Hoofdlijnenakkoord zuivering glastuinbouw' afgesproken dat per 1 januari 2018, voorafgaand aan lozing op het oppervlaktewater of vuilwaterriool, ten minste 95 procent van de gewasbeschermingsmiddelen moet worden verwijderd.

Dat geldt voor drainwater bij substraatteelten, drainagewater bij grondgebonden teelten en filterspoelwater (als voor het spoelen van het filter drainwater of bemest gietwater wordt gebruikt).

Voor collectieve zuiveringen is het onder voorwaarden mogelijk om uitstel te krijgen tot 1 januari 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer