Schappen+de+boer+op+met+waterzuivering
Nieuws
© Rivierenland

Schappen de boer op met waterzuivering

De Nederlandse waterschappen slaan de handen ineen met Royal HaskoningDHV om een duurzame technologie om afvalwater te zuiveren ook in het buitenland aan de man te brengen.

Met de Nereda-technologie wordt afvalwater schoongemaakt met behulp van bacteriën. De installaties zijn goedkoper en kleiner dan de traditionele, verbruiken veel minder energie en hebben nauwelijks chemicaliën nodig.

De technologie is ontwikkeld door TU Delft en Royal HaskoningDHV, in samenwerking met Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en enkele Nederlandse waterschappen.

Ervaring delen met buitenlandse klanten

De Nederlandse waterschappen werken al langer met de technologie en gaan die ervaring delen met buitenlandse klanten van Royal HaskoningDHV.

Het is voor het eerst dat waterschappen op deze schaal betaald hun kennis en expertise internationaal inzetten in opdracht van een bedrijf.

'Wij leren hier zelf van en steunen tegelijkertijd de exportpotentie van de Nederlandse watersector', geeft bestuurder Gerard Doornbos van de Unie van Waterschappen aan.

Ierland

In Ierland is al een zuiveringsinstallatie geleverd, waarbij een medewerker van Waterschap Vechtstromen deel uitmaakte van het team van Royal HaskoningDHV.

De volgende klussen wachten in Brazilië, Australië en Zuid-Afrika. Financiële details over de samenwerking werden niet bekendgemaakt.

ANP

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer