LTO+Noord+eens+met+gemeente+Bronckhorst
Nieuws
© Jan Van Den Brink Fotografie

LTO Noord eens met gemeente Bronckhorst

LTO Noord West Achterhoek steunt de beslissing van gemeente Bronckhorst om in beroep te gaan tegen een uitspraak van de rechter over de geplande stal van Kees Koolen in Wichmond.

'De gemeente is bang dat de uitspraak ook gevolgen heeft voor uitbreidingsplannen van andere agrarische ondernemers. Die zorg delen wij', aldus voorzitter Henk Jolink.

Eind december bepaalde de rechtbank dat de eerste bouwfase van het stallencomplex van internetondernemer Koolen niet door kan gaan. Het ging om een vergunning voor een stal voor 70 stuks jongvee en 20 stieren. In twee volgende stappen wil Koolen doorgroeien naar een bedrijf met maximaal 650 runderen.

'Megabedrijf'

Natuurmonumenten en de Gelderse Natuur en Milieufederatie tekenden tegen de vergunningverlening beroep aan omdat de organisaties geen 'megabedrijf' in dit gebied willen. De gemeente gaat echter in beroep tegen deze uitspraak omdat zij, net als LTO Noord, een stal met 70 stuks jongvee en 20 stieren nog geen megastal vindt.

'Wij hebben als afdeling onze bedenkingen bij een stal van 650 koeien. We zijn niet tegen bedrijven van deze omvang, maar zo'n bedrijf past niet in het kleinschalige landschap van Wichmond', zegt Jolink. Zijn afdeling zet ook vraagtekens bij de manier waarop Koolen over zijn bouwplannen met de omgeving communiceert.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer