Natuurmonumenten+wil+betrokkenheid+Koolen
Nieuws
© Jan Van Den Brink Fotografie

Natuurmonumenten wil betrokkenheid Koolen

Natuurmonumenten roept Kees Koolen, initiatiefnemer van het veelbesproken vee- en fokkerijbedrijf naast landgoed Hackfort in Wichmond, op om meer omgevingsbewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Koolen heeft bij gemeente Bronckhorst een vergunning aangevraagd voor de bouw van een stal voor 388 stuks rundvee. In een later stadium wil hij het bedrijf vergroten tot maximaal 650 dieren. Eerdere plannen gingen nog uit van 1.455 stuks rundvee.

Veel burgers en boeren in de omgeving vinden een stal met 650 dieren te groot voor het kleinschalige landbouwgebied in Wichmond. Dat geldt ook voor Natuurmonumenten, eigenaar van het nabijgelegen landgoed Hackfort.

Impact

Natuurmonumenten vindt dat de initiatiefnemer voorbij gaat aan de maatschappelijke en economische impact van de beoogde stal.

Alleen bewoners die binnen een straal van 300 meter van de beoogde megastal wonen, zijn benaderd door de zaakwaarnemer van Koolen voor een draagvlakmeting.

Omvang acceptabel

Die mensen is namelijk gevraagd welke omvang van de stal voor hen acceptabel is en aan welke voorwaarden nog meer moet worden voldaan.

De mening van meer dan 5.200 ondertekenaars van de petitie, waarvan het grootste deel uit gemeente Bronckhorst en omliggende gemeenten, wordt volgens Natuurmonumenten zo terzijde geschoven.

Verantwoordelijkheid

De natuurorganisatie verwacht nu van gemeente Bronckhorst dat zij haar verantwoordelijkheid neemt en rekening houdt met de mening van de ondertekenaars.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer