Transparantie moet terug

Boerderijeducatie in Noord-Limburg maakt een nieuwe start. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 20 januari presenteerde de werkgroep haar plannen en haalde zij het net op bij de ruim 25 belangstellenden. Transparant, samen sterk, professioneel en gecertificeerd zijn de kernwoorden van de avond.

Onderwerpen die aan bod komen bij boerderijeducatie zijn onder meer de herkomst en productiewijze van voedsel, de relatie met natuur, milieu en gezondheid en de betrokkenheid bij de leefomgeving. Het uitgangspunt is aansluiting te zoeken bij de kerndoelen van zowel primair als voortgezet onderwijs met interessante en didactisch onderbouwde boerderijlessen.

Delen

Naast het delen van informatie wilde de werkgroep tijdens de bijeenkomst op 20 januari ook informatie ophalen bij de belangstellenden. Met vragen als: waarom zou je aan boerderijeducatie willen doen? Wat is een drempel om aan boerderijeducatie mee te doen? Wat wil je de werkgroep meegeven?
Imagoverbetering, meer transparantie, bewustwording van kinderen, pubers en ouders. Het is een greep uit de antwoorden die gegeven zijn op de vraag waarom men aan boerderijeducatie wil doen. Het enthousiasme van de belangstellenden om met passie en plezier meer begrip en kennis over het reilen en zeilen op de boerderij te delen, is groot.
Om dit enthousiasme een plek te geven, moet de werkgroep aan de slag. Met name het contact met scholen en het verkrijgen van een reële vergoeding voor de activiteit op de boerderij zijn aandachtsgebieden. De werkgroep wil hier door gebundelde krachten succesvol in zijn. Boerderijeducatie kan een belangrijke rol spelen in het streven naar meer transparantie in de land- en tuinbouwsector. Burgers het eerlijke boerenverhaal vertellen en laten beleven wat er op een boerderij te zien, te doen en te beleven is.
De werkgroep wordt gevormd door Marieke Claessens, Judith van Dijk, Jacqueline Custers, Louis Beumers, Elly Michiels, Katrien Lommen en Marion Hendriks met ondersteuning van LLTB-projectleider Mieke Theunissen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer