Gebiedsproces loopt gevaar

De nieuwe begrenzing van het Aaltense Goor staat het gebiedsproces in de weg.

Gebiedsproces+loopt+gevaar
©

Dat stelt afdelingsvoorzitter Mark Ormel van LTO Noord Oost-Achterhoek.

Ormel constateerde dat er bij het gebied ten oosten van de Boterdijk extra gronden zijn opgenomen in en de Groene Ontwikkelzone (GO). Ook het gebied ten westen van de Boterdijk en grenzen aan de Romienendijk is daaraan toegevoegd.

Onterecht stelt Ormel, want de GO moet binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) blijven en dat is hier niet het geval.

Onverstandig

Behalve onterecht noemt Ormel de aanwijzing ook onverstandig. ‘We zijn in het Aaltense Goor nog niet zo lang geleden begonnen met een gebiedsproces waarbij we plannen maken om het gebied in te richten voor natuur met onder andere blauwgrasland.'

'Waterschap, provincie, boeren en bewoners zijn net constructief bezig. Het is niet handig om nu opeens weer met nieuwe plannen voor het gebied te komen. Dat zorgt voor een ernstige verstoring in de relatie met en het vertrouwen in de provinciale overheid’, vindt Ormel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer