Kromme+Rijnstreek+maakt+omgevingsvisie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Kromme Rijnstreek maakt omgevingsvisie

Gemeenten Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten maken een gezamenlijke Omgevingsvisie voor het buitengebied van de Kromme Rijnstreek.


De eerste bijeenkomst voor het verzamelen van inhoudelijke wensen is op woensdagmiddag 15 april tijdens het Streekplatform in Fort Vechten in Bunnik. Ook LTO Noord praat mee.
In de gezamenlijke Omgevingsvisie krijgen naast ruimtelijke ontwikkeling ook veranderingen in de land- en tuinbouw, milieu en recreatiewensen in het buitengebied een plek.

Vooruitlopen

'In plaats van achter de feiten aan te lopen, proberen we hiermee vooruit te lopen op te verwachten ontwikkelingen in allerlei sectoren. Daarbij willen vaststellen wat de ruimte mag krijgen en waar de rem op moet', licht wethouder Herman Geerdes van gemeente Houten toe.

'Bovendien is de Kromme Rijnstreek een samenhangend geheel, vandaar deze stap naar eenheid in beleid', stelt hij.

Spuitvrije zones

Concreet gaat het om vragen over de gewenste spuitvrije zones rond boomgaarden, agrarische bestemmingen, functiewijzigingen en wat doe je met landbouwvoertuigen in het verkeer als je recreatie wil optimaliseren.

Voorzitter Jeroen van Wijk van LTO Noord Bunnik/Houten vindt de Omgevingsvisie een prima idee. 'De gezamenlijkheid is goed. Ook kunnen wij in een vroeg stadium meepraten en uitleggen wat boeren en tuinders willen en waarom. Zo valt beleid nog te sturen.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer