LTO vraagt ruimte voor landbouw Schagen

Geen woningen in het buitengebied, geen verkeersdrempels en het ruimtelijk faciliteren van schaalvergroting en verbredingsactiviteiten van de land- en tuinbouw.

LTO+vraagt+ruimte+voor+landbouw+Schagen
© Nieuwe Oogst

Dat zijn belangen van de agrarische sector voor nu en op termijn, schrijft LTO Noord afdeling Heerhugowaard Langedijk Schagen aan de gemeente Schagen als aanzet tot de gemeentelijke Visie en Strategie voor 2040.

LTO Noord stelt dat handhaving en behoud van het buitengebied afhankelijk is voor het handhaven en versterken van een economisch duurzame en sterke agrarische sector. Daarbij benadrukt de organisatie het belang van een voldoende groot agrarisch bouwblok.

Flexibiliteit

Daarnaast verzoekt LTO om in de visie voldoende flexibiliteit in te bouwen ten aanzien van maatvoering, vormgeving en inpassing van bedrijfsgebouwen.

De multifunctionele landbouw kan een rol spelen in het aanbieden van recreatieve en toeristische diensten. daarom vraagt LTO Noord ook hier de ruimte, op voorwaarde dat deze activiteiten geen belemmering vormen voor ontwikkeling van omliggende agrarische bedrijven.

Burgerwoningen

LTO Noord is tegen extra bewoning in het buitengebied en vraagt hierom handhaving van de bestaande regelgeving.

Tot slot wijst LTO op het belang van agrarische bereikbaarheid in geval van aanpassingen aan de infrastructuur, omdat het agrarische verkeer steeds groter en zwaarder wordt. Een efficiënte wegenstructuur zorgt voor meer veiligheid en leidt tot aanzienlijke energiebesparing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer