Bij12%3A+Actualisatie+PAS+verloopt+goed
Nieuws
© Wikimedia/Chris Peel

Bij12: Actualisatie PAS verloopt goed

De Programma Aanpak Stikstof (PAS) is weer 'up-to-date'. Het rekenprogramma Aerius is op onderdelen aangepast. Dat meldt Bij12, de organisatie die provincies steunt op het gebied van natuur en landelijk gebied.

'Het eerste half jaar waarin de PAS in werking trad, kan afgerond worden met een goed verlopen release', aldus Bij12.

Nadat het rekenprogramma Aerius op 15 december was aangepast, kwamen direct de eerste meldingen en aanvragen binnen. Het verloop van de meldingen en aanvragen laat dan ook de eerste dagen een piek zien, constateert Bij12. 'Het systeem heeft dit goed doorstaan.'

Cijfers

In totaal heeft Aerius na de inwerkingtreding van de PAS op 1 juli 2015 ruim 1.600 meldingen en ruim 1.400 aanvragen verwerkt. Inmiddels zijn er 838 aanvragen toegekend waarvan 263 onherroepelijk zijn.

Bij de helpdesk PAS en Aerius kwamen na de release gemiddeld meer vragen dan in de weken daarvoor binnen. De meeste vragen gingen over het gebruik van Aerius.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer