Waterpeilen staan online

Apeldoorn - Waterschap Vallei en Veluwe heeft sinds kort de waterpeilen van driehonderd locaties in zijn werkgebied online staan.

Op deze locaties meet het waterschap continu de waterstanden, doorgaans bij stuwen en gemalen. De gegevens helpen waterschap Vallei en Veluwe om te zorgen voor waterveiligheid en droge voeten. Het waterschap denkt echter ook dat boeren en terreinbeheerders baat kunnen hebben bij actuele kennis over de waterstanden.
Medewerkers van het waterschap begonnen vorig jaar met het digitaal ontsluiten van waterpeilgegevens. Eerst werd een selectie van meetpunten op internet geplaatst. Nu zijn de peilen van alle gemalen, stuwen en andere meetpunten, die zijn aangesloten op de telemetriehoofdpost van het waterschap, te bekijken via de website van waterschap Vallei en Veluwe.
Dankzij deze nieuwe toepassing op de website kunnen belanghebbenden op een eenvoudige manier zien wat de actuele waterstanden zijn en hoe deze zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld.

Wateroverlast voorkomen

Het monitoren van waterstanden is een belangrijk onderdeel van het takenpakket van het waterschap. Aan de hand van meetgegevens en weersvoorspellingen kan het waterschap bepalen welke maatregelen nodig zijn om wateroverlast te voorkomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer