Nieuw handboek opfokzeugen

Topigs Norsvin brengt in samenwerking met Wageningen UR Handboek Opfokzeugen uit. Dit beschrijft alle aspecten rond de opfok van jonge zeugen. Van geboorte tot en met de eerste inseminatie.

Nieuw+handboek+opfokzeugen
© Topigs Norsvin

Het handboek beschrijft de factoren die leiden tot een zeug die langdurig op een hoog niveau sterke gezonde biggen kan produceren met daarbij een goede gezondheid en een goed welzijn.

Het blijkt dat er in de praktijk nog regelmatig fouten worden gemaakt bij de opfok van jonge zeugen, geeft Topigs Norsvin aan. Door een goede opfok is het mogelijk een betere kwaliteit zeug te produceren die een betere productie haalt.

Groepshuisvesting

Een bijzonder aspect hierbij is het gedrag van het dier waardoor het zich in groepshuisvesting goed kan handhaven. Het boek is een mix van wetenschap en praktijk.

Een deel van de richtlijnen in het handboek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen.

Digitaal

Handboek opfokzeugen is als pdf te downloaden. Het naslagwerk is een samenwerking van Topigs Norsvin en Wageningen UR Livestock Research en is gemaakt in opdracht van het ministerie van Economische zaken en Productschap Vee en Vlees.

Het handboek is ontstaan door medewerking van LTO, NVV, Dierenbescherming en dierenartsenorganisatie KNMvD.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer