Kringlooplandbouw in de regio

In verschillende regio’s in het land worden initiatieven gestart om voor ondernemers meer ontwikkelruimte te creëren. In Noord-Holland wordt een project in de steigers gezet waarbij de mineralenstromen van de verschillende landbouwsectoren inzichtelijk worden gemaakt. Hierbij zijn partijen als LTO Noord, agrarische jongeren, Cono en provincie Noord-Holland betrokken.
Doel is de kringlooplandbouw een impuls te geven. Daarbij werken veehouders, bollentelers en akkerbouwers samen om een balans te vinden tussen regionale afzet van dierlijke mest en het verbeteren van bodemvruchtbaarheid.
Begeleiders van dergelijke projecten geven aan dat het delen van kennis tussen ondernemers van verschillende sectoren essentieel is om de kringlooplandbouw van de grond te krijgen. Daarvoor hoeven geen nieuwe studieclubs opgericht te worden, maar kunnen bestaande groepen elkaar bijpraten.
Uiteindelijk zou het dan mogelijk zijn om de mestafzet niet per individuele ondernemer te bekijken, maar op regionaal niveau.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer