Groen schilderij promoot boomteelt

Haaren - Vier boomkwekers aan de N65 tussen Den Bosch en Tilburg gaan hun locatie inzetten als etalage van hun activiteiten en als uitnodiging om naar het gebied te komen. Daarvoor hebben ze meerdere plannen en zijn ze een samenwerking aangegaan met diverse partijen. Het startschot is gelost met het groene schilderij van Van Gogh.

Marieke VerbiesenBoomkwekers zijn alom vertegenwoordigd langs de rijksweg N65. Een prima etalage om de boomteelt beter onder de aandacht te brengen, dachten de vier boomkwekers Aad Vermeer, Kees van Iersel, Joost van den Oever en Pieter Vugs. Tot dan toe was dit beperkt gebleven tot een bord met de bedrijfsnaam en een prachtig uitzicht op de kwekerijen.
Per dag passeren honderden automobilisten, waar de boomkwekers altijd wel een paar klanten aan overhouden. Het viertal heeft in samenwerking met onder meer de provincie, gemeente Haaren en Van Gogh Brabant een groen schilderij van Vincent van Gogh langs de weg geplaatst. De wand bestaat uit ruim 4.000 planten van de kwekerij van Aad Vermeer. Samen vormen ze De Zaaier. Hiermee spelen de kwekers in op het Van Goghjaar.
‘De wand moet nog gaan groeien’, zegt Pieter Vugs. ‘Elk seizoen zal hij er anders uitzien.’ Het viertal heeft nog veel meer plannen voor de etalage van de N65. Vugs noemt proeven om fijnstof op te vangen en kunstobjecten in samenwerking met het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC). Niet alleen de boomteelt profiteert hiervan. Vugs: ‘Elke afrit wordt een poort naar onze dorpen en de natuurgebieden in de omgeving.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer