Boom+van+het+jaar+2016+geliefd+bij+bijen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Boom van het jaar 2016 geliefd bij bijen

Tijdens de LTO Boomkwekersdag op 20 januari in Echteld vindt de verkiezing 'Boom van het jaar 2016' plaats. De verkiezing richt zich op bomen voor bijen.

Bomen dus die een opvallende positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit en het ecosysteem. Behalve het feit dat de boom van bijzondere betekenis moet zijn voor bijen, moet het een boom zijn die in Nederland in voldoende mate verkrijgbaar is.

Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Nomineren

De LTO Cultuurgroep voor Laan- en parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om bomen te nomineren.

Dat kan tot 1 november 2015 door een e-mail te sturen naar gerrit.peeters@zlto.nl met eigen naam, de naam van de boom, een korte motivatie van de nominatie en een foto van de genomineerde boom.

Jury

Een jury van deskundigen zal uit de voorgedragen bomen een keuze maken welke worden genomineerd voor de verkiezing. Tijdens de Boomkwekersdag in januari 2016 zullen aanwezigen kunnen stemmen op de genomineerde bomen.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer