Leden achter nieuwe structuur Rabobank

De ledenraden van alle 106 lokale Rabobanken hebben woensdag ingestemd met de aanpassingen in de besturing van de Rabobank.

Leden+achter+nieuwe+structuur+Rabobank
© Rabobank

De lokale Rabobanken zijn en blijven het kloppend hart van de coöperatie. 'De invloed en zeggenschap van leden is sterker dan voorheen', geeft bestuursvoorzitter Wiebe Draijer aan.

Voordat de nieuwe structuur per 1 januari 2016 definitief van kracht wordt, moet de Algemene Vergadering van Rabobank Nederland de fusie nog goedkeuren. Deze vergadering staat gepland op 9 december.

Rechtstreekse vertegenwoordiging

Elke lokale Rabobank krijgt een rechtstreekse vertegenwoordiging namens de leden in het hoogste orgaan van de coöperatie, de algemene ledenraad. 'Daar wordt onder meer de strategie van de gehele Rabobank bepaald', vertelt Draijer.

De 106 lokale banken en Rabobank Nederland gaan samenwerken vanuit één coöperatie met één bankvergunning en één jaarrekening.

Toekomstige ontwikkelingen

'Met de nieuwe structuur anticipeert de Rabobank tevens op wet- en regelgeving en is de bank in staat effectiever en efficiënter te reageren op toekomstige ontwikkelingen', stelt Draijer.

'Vandaag is een belangrijke dag in de geschiedenis van de Rabobank', gaf de bestuursvoorzitter woensdag aan. 'De uitslag toont aan dat onder onze leden unanieme steun is voor de nieuwe besturing van de Rabobank.'

Kloppend hart

De lokale Rabobanken zijn en blijven het kloppend hart van de coöperatie. 'De invloed en zeggenschap van leden is sterker dan voorheen', verzekert Draijer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer