De waarde van cacao verhogen

De afgelopen jaren steeg de vraag naar cacao. Om de toegevoegde waarde van haar producten te vergroten, wilde de Peruaanse cacao-coöperatie Norandino likeuren en coatings af gaan zetten. Agriterra ondersteunde hen in het realiseren van een verwerkingsinstallatie hiervoor en zette een samenwerking op met het Nederlandse Chocolatemakers. Het Private Sector Financieringsprogramma, Stichting Doen en de belangrijkste klant van Norandino, Ethiquable, hebben gezamenlijk €400.000 geïnvesteerd in de verwerkingsinstallatie.
De coöperatie Norandino steunt kleinschalige boeren tijdens alle stappen van het productieproces. Zo biedt Norandino leningen in natura (bijvoorbeeld kunstmest), leningen die als voorschot dienen zodat boeren kunnen oogsten en ondersteuning bij het verkrijgen van certificeringen. De coöperatie streeft naar een duurzame cacaoketen. Ze wil 100% van de koffie met biologische en Fairtrade certificaten verkopen, de organisatie versterken en respectvolle commerciële samenwerkingen realiseren binnen het internationale verkoopnetwerk.
Met de bouw van de nieuwe fabriek komen deze doelen dichterbij. Er zijn al belangrijke stappen gezet, zoals het ontwerp van een productielijn en scholing van medewerkers in nieuwe productietechnieken. Offertes voor machines zijn aangevraagd. Zo kan Norandino aan de stijgende vraag en hoge kwaliteitseisen voor cacaobonen blijven voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer