D66 en PvdD: hou Monsanto tegen het licht

D66 en de Partij voor de Dieren (PvdD) willen dat de regering alle Monsanto-onderzoeken over glyfosaat laat beoordelen door onafhankelijke wetenschappers.

D66+en+PvdD%3A+hou+Monsanto+tegen+het+licht
©

PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg en Fatma Koser Kaya (D66) dienden hiervoor dinsdag samen een motie in.

'Monsanto probeert al jarenlang de grote risico’s van Roundup te ontkennen met frauduleuze studies. Daardoor is dit gevaarlijke gif nog steeds toegestaan', geeft Wassenberg aan.

Onderzoeksresultaten verdraaid

Volgens het PvdD-Kamerlid heeft Monsanto in de jaren tachtig opzettelijk onderzoeksresultaten verdraaid om het verhoogde risico op kanker door het gebruik van glyfosaat te verhullen.

'Experts van de Verenigde Naties hebben geconcludeerd dat Monsanto wetenschappers betaalde om de valse indruk van wetenschappelijke controverse te creëren rond de gevaren van hormoonverstoorders als glyfosaat.'

Ook zou uit uitgelekte e-mails blijken dat Monsanto wetenschappers betaalde om positieve artikelen te schrijven over de producten van het bedrijf.

Betrouwbaarheid

Er bestaan hierdoor grote twijfels bij beide politici over de betrouwbaarheid van het onderzoek dat door Monsanto is aangeleverd over de effecten van glyfosaat op de gezondheid van mens, dier en milieu.

'Toch is dit het enige onderzoek waar de toelating van Roundup op de Europese en Nederlandse markt op berust', verzekert Wassenberg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer