Meer ganzen in Utrecht geteld

Utrecht - Ondanks de intensieve bestrijding in de afgelopen twee jaar zijn er afgelopen zomer toch weer meer ganzen geteld in Utrecht: 40.594. Net als in het jaar ervoor zijn in 2015 ruim 24.000 dieren bestreden en zijn legsels verstoord. Desondanks is de populatie volgens FBE Utrecht met 1,7 procent toegenomen.
Provinciaal bestuurder Anton van Garderen van LTO Noord noemt de situatie verontrustend. ‘We zijn nu twee jaar bezig om flink in te grijpen en toch lukt het niet de stijgende trend te keren.’
LTO Noord is al met provincie Utrecht in overleg over aanvullende maatregelen voor komend seizoen. ‘Er moeten meer mogelijkheden tot nestreductie komen. Als dat niet helpt, moeten we ook nadenken over bestrijding in het winterseizoen’, zegt Van Garderen.
De drie winterrustgebieden die nu zijn aangewezen, zouden moeten worden aangepast. In de Vechtstreek hebben boeren moeite met de opvang daar. In de polder Blokland bij IJsselstein hebben de grondeigenaren op eigen initiatief een rustgebied gecreëerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer