LTO Brummen deelt historische notulen

Het stichten van waterwingebieden, de wijze van classificeren en verkopen van vee of het oprichten van een Bedrijfsverzorgingsdienst in 1966. Deze onderwerpen komen voorbij in de notulenboeken van de Gelderse Maatschappij van landbouw (GmvL) afdeling Brummen en van GmvL, afdeling Empe-Tonden. Van de laatste afdeling zijn de notulen vanaf de oprichtingsvergadering in 1933 bewaard gebleven.
‘Het zijn ouderwetse handschriften, netjes maar vaak wel moeilijk leesbaar. Eén secretaris schreef zo mooi dat het wel kalligrafie lijkt’, vertelt Pieter Brouwer, die als secretaris van LTO Noord Brummen de oude notulenboeken van oud-voorzitter Dirk Siert Schoonman overgedragen kreeg. Inmiddels is LTO Noord Brummen samengegaan met andere afdelingen tot Zuid Oost Veluwe.
Leden die de notulenboeken willen inzien, kunnen contact opnemen met Pieter Brouwer, via pieter-klazien-brouwer@planet.nl.

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer