Maandag klei voor zijtak Twentekanaal (video)

Rijkswaterstaat brengt vanaf komende maandag vloeibare klei aan op de bodem van de zijtak van het Twentekanaal. Dit moet een einde maken aan het kwelwater op de percelen langs dit stuk kanaal.

Maandag+klei+voor+zijtak+Twentekanaal+%28video%29
© Reggestreekfotografie Bert Kamp

Na het uitbaggeren in 2010 hebben boeren last van kwelwater. Het gaat om het traject van circa vijf kilometer langs het kanaal tussen de A1 en de A35, ter hoogte van Bornerbroek.

'Lek'

LTO Noord Almelo trok daarover aan de bel bij diverse instanties. Na onderzoek, in opdracht van Rijkswaterstaat, bleek dat door het baggeren de sliblaag is verwijderd en kanaal dus 'lek' was.

Rijkswaterstaat kwam in eerste instantie met tijdelijke oplossingen als het graven van extra sloten en extra onderhoud aan sloten, zodat het water sneller kan worden afgevoerd. Dit in samenwerking met waterschap Vechtstromen.

Dubbel werk

Omdat Rijkswaterstaat over enkele jaren de vaargeul van de zijtak van het Twentekanaal breder en dieper wil maken, zou het aanbrengen van een nieuwe kleilaag dubbel werk en extra kosten betekenen.

Dit voorjaar bleek er echter een alternatief te zijn, waarbij de klei hergebruikt kan worden. De aannemer is deze week begonnen met het ophalen van de vloeibare klei, dat vanaf maandag op de bodem van het kanaal wordt aangebracht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer