LTO%3A+groen+onderwijs+hoort+bij+EZ
Nieuws
© Thinkstock

LTO: groen onderwijs hoort bij EZ

LTO Nederland betreurt de aangenomen motie van de Tweede Kamer om het groene onderwijs over te hevelen van het ministerie van Economische Zaken (EZ) naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).


De belangen van het groene onderwijs zijn volgens LTO bij EZ in betere handen.

LTO Nederland weet zich gesteund door het onderwijsveld zelf. Zo stuurde bestuursvoorzitter Louise Fresco van Wageningen UR begin deze week nog een brief op poten naar Den Haag. Daarin neemt ze het op voor het specifieke agrarisch onderwijs en wijst ze op de sterke band tussen het onderwijs en de sector.

Motie

Alleen SGP, CDA en PvdA stemden gisteren tegen de motie van D66, SP, VVD en GroenLinks. De partijen verzoeken het kabinet 'voorbereidingen te treffen voor de overheveling van het groene onderwijs naar het ministerie van OCW'.

Daarbij moeten 'de verworvenheden van het groene onderwijs (doorlopende leerlijnen en een sterke binding met het bedrijfsleven) behouden blijven en als inspiratie dienen voor het hele onderwijs'.

Staatssecretaris

Het woord is nu aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) of hij de motie ook gaat uitvoeren. Net als zijn voorganger Sharon Dijksma heeft hij zich positief uitgelaten over het huidige agrarisch onderwijsstelsel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  15° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 7°
  20 %
Meer weer