Sectorplan+groen+onderwijs+%27onhaalbaar%27
Nieuws
© Willem Paterik

Sectorplan groen onderwijs 'onhaalbaar'

Het sectorplan (v)mbo-groen 2015-2020 van de AOC Raad is onhaalbaar als de voorgenomen bezuinigingen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op het groen onderwijs doorgaan.

De ledenvergadering van de AOC Raad heeft het sectorplan deze week vastgesteld. Dat beschrijft de ambities van de gezamenlijke AOC's en de VBG-scholen (OCW-scholengemeenschappen met vmbo groen).

De scholen willen dolgraag aan de slag met alle ambities en acties die in het plan zijn geformuleerd.

Bezuinigingen

De voorgenomen bezuinigingen op het praktijkleerbudget (mbo) dreigen echter roet in het eten te gooien, stelt de AOC Raad. 'Wanneer die doorgaan, wordt voor veel scholen overleven de eerste prioriteit'.

De AOC Raad stelt dat het groen onderwijs kleinschalig is georganiseerd. In totaal gaat het om 35.000 vmbo-leerlingen en ruim 26.000 mbo-studenten. 'Praktijkleren is hierbij onmisbaar, het kan echt niet met minder geld.'

Uitdagen

'Wij willen (jonge) mensen uitdagen om te ontdekken waarvoor ze staan, wat hen drijft, waarin ze goed zijn en wat ze waard zijn. We leiden ze op tot groene wereldburgers', staat er in het sectorplan.

'We doen dit in groene leeromgeving en vanuit ons groene DNA: onze specifieke en unieke groene expertise is en blijft de basis van onze kracht.'

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer